10 національних страв кухні країн Європи

Франція:

Качине конфі

Качине конфі - соковите і хрустке страва родом з бурхливої Гасконі. Це місце останнім часом стало дуже популярним серед гурманів.

Качине конфі: це качка, яка смажиться у власному жиру. Це призводить до того, що качка має дуже хрусткою скоринкою, а таке ніжне м'ясо, що тане в роті. 

Німеччина: айсбан

Айсбан - це тушкована, потім запечена свиняча рулька з прянощами, часником і цибулею, нерідко - в червоному вині або в пиві. Виходить м'яке ніжне м'ясо з тонкою хрусткою скоринкою, ароматне й апетитне. Свинячу ніжку традиційно подають з капустою і пивом

Швейцарія: раклет

Раклет - швейцарська національна страва, яка, як і фондю, готується з розплавленого жирного сиру. Використовуваний для раклету сир часто носить однойменну назву.

Сучасний раклет сервірується з картоплею, маринованими огірками, мостардою, різними видами шинки. Існує безліч сортів сиру для раклету, який випускається з часником, червоним перцем або з козячого молока. 

Польща: бігус

Бігус - традиційна страва польської кухні, що складається із тушкованих овочів та м'яса. Цей наїдок готують із розмаїття інгредієнтів - свіжої та квашеної капусти, різних сортів м'яса та сосисок, меду, помідорів, грибів, перцю, тмину та інших спецій. Найчастіше бігус подають всередині хлібної булки, що робить страву не лише смачною, а й оригінальною.

Греція: сувлакі 

Сувлакі - найбільш відома та найбільш визнана національна страва грецької кухні. Сувлакі - такий собі грецький "фастфуд", приготовлений із невеликих шматків м'яса та овочів на шпажках. Найчастіше готують страву із свинини, але популярною альтернативою залишаються курятина та баранина. Смакує сувлакі із картопляним гарніром та під різними соусами.

Італія: тортеліні

Тортеліні - італійські пельмені із прісного тіста з м'ясом, сиром або овочами. Історична батьківщина тортелліні - Болонья, проте зараз цей різновид макаронних виробів готують по всій Італії. За формою тортелліні нагадує маленькі пельмені, куточки яких з'єднують, щоб отримати кільце або бутончик.

Чехія: чеснечка

Чеські супи цікаві своєю смаковою гамою. Вони, як правило, кисло-солодкі.

Чеснечка - суп з часнику з картоплею, яйцем і копченостями, заправлений зеленню і тертим сиром. До столу подається з грінками.

У супи обов'язково додають свіжу петрушку, а також кріп і кмин. 

Португалія: фейжоада

Ситне, калорійне національне блюдо, яке готується з суміші бобів і різних сортів копченого м'яса і ковбас. У традиційною рецептурою присутні овочі та рис. У різних регіонах країни фейжоада готують по-різному, змінюючи інгредієнти.

Іспанія: паелья

Традиційна іспанська страва, в яку обов'язково входить рис. Незважаючи на те, що варіантів відомої паельї безліч, кожна їхня рецептура заслуговує на увагу. У класичному рецепті, крім рису, входить курка або кролятина - м'ясо, яке доступне селянам. І створення страви приписують саме сільським жителям. Також в хід йшли бобові та овочеві культури. Але на сьогодні в кафе, цю страву іспанської кухні, можна зустріти з креветками, мідіями, м'ясом каракатиці.

Бельгія: мулес-фрітес

Мулес-фрітес - одна з найвідоміших національних страв Бельгії. Мулес - молюски, фрітес - картопля фрі. Молюски, переважно мідії, подають звареними в залізній каструлі. Картоплю - на тарілці. Мідії готують із селерою, цибулею, білим вином і маслом. Спочатку їдять морепродукти, потім у соус, що залишився, вмочують картоплю.

Алла Китайгородська
Всі права захищені 2020
Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати